Informace k pomoci tornádem postižené oblasti jižní Moravy

Zveřejněno dne 26. června 2021

Již od čtvrtečního večera nás média informují o rozsahu přírodní katastrofy, která postihla část města Hodonín a některé další obce na jižní Moravě. Současně od pátečního rána odpovídáme na dotazy, zda obec bude organizovat humanitární sbírku materiální pomoci postižené oblasti. Ihned po události byl aktivován krizový štáb Jihomoravského kraje a všechny složky Integrovaného záchranného systému z celé České republiky, které v zasažených místech pomáhají. V současné době nutné základní materiální prostředky k zajištění potřeb občanů zvládají zajišťovat tyto složky. 

Co je a bude určitě potřeba jsou finanční prostředky, neboť škody, resp. náklady na zabezpečení majetku, odstraňování škod a obnovu majetku půjdou jistě do stovek milionů.

Transparentní účet zřídilo město Hodonín. Při zasílání finančních prostředků lze uvést, že peníze poukazujete i jiné zasažené obci. Informace zde: https://www.hodonin.eu/tornado-2021/ds-51032/p1=107658.

Jimoravský kraj zřídil transparetní sbírkový účet pro postižené občany a obce. Informace jsou zde: https://www.jmk.cz/content/20322

Přispět lze také na některé z účtů charitativních organizací - Charity Brno, ADRA, Člověk v tísni. Infrormace k činnosti a čísla účtů jsou zveřejněny na jejich internetových stránkách.

Zveřejnila: Helena Moudrá